Στα 80 ευρώ για την ηπειρωτική Ελλάδα και 100 ευρώ για τα νησιά αυξάνεςται το νέο ενισχυμένο Fuel Pass για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, όπω;ς ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη. Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το περίγραμμα των μέτρων που θα εξειδικευτούν σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 από τους συναρμόδιους υπουργούς.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αύξηση των ποσών της επιδότησης καυσίμων και ειδικότερα:
Για την ηπειρωτική Ελλάδα η επιδότηση από 45 ευρώ που ήταν για το τρίμηνο Απρίλιος - Ιούνιος
Για την νησιωτική Ελλάδη η επιδότηση του power pass τοποθετείται στα 100 ευρώ από 55 ευρώ που ήταν για το τρίμηνο Απρίλιος - Ιούνιος
Για τις μοτοσικλέτες η τρίμηνη επιδότηση θα φτάνει στα 60 ευρώ από 35 ευρώ.
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται εξοικονόμηση 44 λεπτών το λίτρο για τα πρώτα 180 λίτρα καυσίμου. Η επιδότηση άλλωστε καλύπτει 60 λίτρα καυσίμου το μήνα, όπως και το προηγούμενο τρίμηνο.