// //]]>
Τρίτη 25 Αυγούστου 2026
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Φορολογικά Νέα

Κύμα φυγής εφοριακών λόγω της εφεδρείας
Μαζικά φαίνεται να αποχωρούν από τις υπηρεσίες τους οι υπάλληλοι των εφοριών, οι οποίοι θίγονται σημαντικά από το νέο καθεστώς σε μισθούς και συντάξεις

29 Σεπ 2011 - 05:25

Picture 0 for Κύμα φυγής εφοριακών λόγω της εφεδρείας

 

Τον δρόμο της πρόωρης συνταξιοδότησης έχουν επιλέξει πάνω από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι, που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, λόγω της εργασιακής εφεδρείας και του νέου καθεστώτος σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου τομέα.
 
Μάλιστα, οι περισσότερες αιτήσεις των τελευταίων ημερών προέρχονται από εφοριακούς, οι οποίοι θίγονται περισσότερο από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τις δραματικές αλλαγές στις συντάξεις. 
 
Οι περικοπές που αναμένεται να δεχθούν οι υπάλληλοι των εφοριών είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς θα χάσουν τα περίπου 50 επιδόματα που λαμβάνουν και τα οποία αποτελούν περίπου το 50% των μηνιαίων αποδοχών τους. Ακόμη, θα γνωρίσουν μεγάλες μειώσεις και στις συντάξεις τους, καθώς το ύψος της σύνταξης θα υπολογίζεται στο 60% του μισθού της τελευταίας 5ετίας, από 80% που είναι σήμερα.
 
Έτσι, σε μια περίοδο που η απρόσκοπτη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού είναι αναγκαία όσο ποτέ, προκειμένου να αποδώσουν τα μέτρα για αύξηση των εσόδων, αυτός φαίνεται να υφίσταται μεγάλες απώλειες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αποτελεσματικότητά του.
 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app