// //]]>
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Επίκαιρα Θέματα

Κ. Χατζηδάκης: Η εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ
Ο ΥΠΟΙΚ προχωρά στην εξειδίκευση των οικονομικών πρωτοβουλιών, που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 87η ΔΕΘ

19 Σεπ 2023 - 12:00

Picture 0 for Κ. Χατζηδάκης: Η εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ

Δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και την περαιτέρω στήριξη των πολιτών ανακοινώνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκης.

Ο ΥΠΟΙΚ προχωρά στην εξειδίκευση των οικονομικών πρωτοβουλιών, που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 87η ΔΕΘ.
 
«Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός για την επιβολή του νόμου έγινε πράξη. Δώσαμε απροσδόκητη μάχη για την τήρηση της νομιμότητας στις παραλίες. Έγιναν πάνω από 3.500 έλεγχοι κι απελευθερώθηκαν πάνω από 10.000 τ.μ.»
 
«Το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά τη δουλειά του, θα ξεχωρίσω την παραχώρηση της Αττικής οδού, που το τίμημα  ξεπέρασε τις προσδοκίες».
 
«Προσπαθούμε να δουλέψουμε σοβαρά κι έχουυμε αποτελέσματα»
 
Πρωτοβουλίες σε 4 άξονες
 
-Εύρωστο τραπεζικό σύστημα 
 
- Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με όπλα τις νέες τεχνολογίες και περιορισμό των μετρητών 
 
-Στήριξη του εισοδήματος των πολιτών 
 
-Πρωτοβουλίες σε μόνιμη βάση για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών
 
Τραπεζικό σύστημα 
 
Η προσπάθεια μας θα κινηθεί σε πέντε άξονες. 
 
Μιλώντας για ανταγωνισμό για εμάς είναι σημασία η επέκταση παροχής δανείων και από μη τραπεζικά ιδρύματα όπως προβλέπεται σε περιορισμένη κλίμακα. Θα το επεκτείνουμε και η δυνατότητα αυτή θα καλύψει και άλλες κατηγορίες όπως τα στεγαστικά δάνεια. Γίνεται διεθνώς, δεν είναι δική μας πατέντα, υπάρχει ενδιαφέρον και πιστεύω ότι θα επηρεάσει σε κάποιο βαθμό το όλο σκηνικό.
 
Το δεύτερο είναι η εφαρμογή του προγράμματος Ηρακλής για ζητήματα που είναι στο τραπέζι και αφορά και τις συστημικές τράπεζες και τον 5ο Πυλώνα που θέλουμε να στηρίξουμε. Σεβόμενοι βεβαίως αρχές και κανόνες.
 
Θα θεσπιστούν κανόνες διαφάνειας και υποχρεώσεων για τους servicers. Και κυρώσεις αν δεν σσέβονται τους κανόνες.
 
Η κυβέρνηση αγκαλιάζει την υπηρεσία Iris. Συναλλαγές έως 500 ευρώ, χωρίς προμήθεια.
 
Θα ξεκινήσει η διαδικασία της απομείωσης της συμμετοχής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (του Δημοσίου) στο τραπεζικό σύστημα.
 
Μαζί του είναι ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Φορολογική Πολιτική Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θάνος Πετραλιάς.
 
 
Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app