// //]]>
Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Φορολογικά Νέα

Έρχονται οι εφοριακοί με… κάμερες
Κάμερες βάζει η ΑΑΔΕ και στους φορολογικούς ελέγχους εντός ή εκτός των επαγγελματικών εγκαταστάσεων των φορολογουμένων

19 Νοε 2023 - 08:35

Picture 0 for Έρχονται οι εφοριακοί με… κάμερες
Μετά τα drones που καταγράφουν live τις εξορμήσεις ελεγκτών (συχνά υποδυόμενοι τους… τουρίστες) σε στεριά και θάλασσα, κάμερες βάζει η ΑΑΔΕ και στους φορολογικούς ελέγχους εντός ή εκτός των επαγγελματικών εγκαταστάσεων των φορολογουμένων.
 
Οι ελεγχόμενοι, όπως αναφέρει το newmoney, θα ξέρουν ότι καταγράφονται με κάμερες για λόγους διαφάνειας. Για οτιδήποτε διαμειφθεί μεταξύ τους (από φωνές μέχρι «φακελάκια»), το οπτικοακουστικό υλικό θα φυλάσσεται για έξι μήνες και μετά θα καταστρέφεται.
 
Πλέον, όμως, μπορούν να καταγράφονται και οι προγραμματισμένες συναντήσεις των ελεγκτών με τους φορολογούμενους στα γραφεία της ΑΑΔΕ. Στην περίπτωση αυτή το υλικό θα διατηρείται για πέντε χρόνια.
 
Στην ίδια λογική, στα νέα της κτίρια η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει και «γυάλινες αίθουσες» για να γίνονται οι συναντήσεις με τους φορολογούμενους αντί στο γραφείο του υπαλλήλου, υπό τα βλέμματα όλων και χωρίς να πηγαινοέρχονται σακούλες ή τσάντες.
 
Κάμερες θα μπουν επίσης και κατά τη διενέργεια των τελωνειακών ελέγχων, κάτι που ίσως… κόψει τον βήχα -και όχι μόνο- σε πολλούς.
 
 
Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app