// //]]>
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Φορολογικά Νέα

Έρχεται επίθεση σε πέντε «μέτωπα» για τα ακίνητα
Νέα επιδρομή στα ακίνητα ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών

20 Ιουν 2013 - 11:49

Picture 0 for Έρχεται επίθεση σε πέντε «μέτωπα» για τα ακίνητα
Νέα επιδρομή στα ακίνητα ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το realestatenews, το οικονομικό επιτελείο θα εστιάσει στους εξής τομείς:
 
1. Διασταυρώσεις στοιχείων ακινήτων. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα «πάρει» το αρχείο της ΔΕΗ και θα το διασταυρώσει με τα στοιχεία που θα δηλωθούν στο έντυπο Ε9. Στόχος όπως αναφέρουν είναι να μη μείνει εκτός ενιαίου φόρου κανένα ακίνητο. Δηλαδή να εντοπιστούν όλα τα ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία.
 
2. Ελεγχοι κατά προτεραιότητα σε όσους χρωστούν τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Θα εκδοθεί εντολή να ελέγχονται από τις εφορίες αν καταβάλλονται οι δόσεις για την πληρωμή του ενιαίου φόρου ακινήτων.
 
3. Κατασχέσεις ακινήτων ακόμα και για μικρά χρέη προς την εφορία που προκύπτουν από τη μη καταβολή του ενιαίου φόρου.
 
4. Δεν θα χορηγείται φορολογική ενημερότητα τόσο στα φυσικά πρόσωπα όσο και στις επιχειρήσεις στην περίπτωση που δεν πληρώνουν τον ενιαίο φόρο.
 
5. Θα επικαιροποιηθούν από τους φορολογούμενους όλα τα στοιχεία των ακινήτων που έχουν δηλώσει στο έντυπο Ε9 μέχρι το τέλος Αυγούστου καθώς και τα αγροτεμάχια που κατέχουν.
 
 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app