// //]]>
Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Επίκαιρα Θέματα

Αποστέλλονται τα ραβασάκια στους μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας
Σε περίπτωση που δεν γίνει κάποια ρύθμιση ή εξόφληση, οι οφειλέτες θα δουν το όνομά τους δημοσιοποιημένο στη «μαύρη λίστα» των οφειλετών του Δημοσίου.

09 Ιουλ 2024 - 09:55

Picture 0 for Αποστέλλονται τα ραβασάκια στους μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας
Ξεκινά σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου, η μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων από την ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ σε όσους χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ (κύρια οφειλή), προκειμένου να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν εντός του επόμενου 15ημέρου τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.
 
Σε περίπτωση που δεν γίνει κάποια ρύθμιση ή εξόφληση, οι οφειλέτες θα δουν το όνομά τους δημοσιοποιημένο στη «μαύρη λίστα» των οφειλετών του Δημοσίου.
 
Για να δημοσιοποιηθεί το όνομα ενός οφειλέτη θα πρέπει να χρωστάει (και να μην έχει ρυθμίσει) χωριστά είτε στην ΑΑΔΕ, είτε στον ΕΦΚΑ πάνω από 150.000 ευρώ, αλλά και τα χρέη να βρίσκονται σε καθυστέρηση για πάνω από ένα έτος, δηλαδή από τον Ιούλιο του 2023.
 
Αν κάποιος οφειλέτης χρωστά αθροιστικά (ακόμα και αν δεν έχει ρυθμίσει), δηλαδή τόσο στην ΑΑΔΕ όσο και στον ΕΦΚΑ, πάνω από 150.000 ευρώ (κύρια οφειλή, χωρίς προσαυξήσεις) δεν θα δει το όνομά του δημοσιοποιημένο.
 
 
Όσες κύριες οφειλές ξεπερνούν μεν τις 150.000 ευρώ, αλλά κατέστησαν ληξιπρόθεσμες το προηγούμενο 12μηνο, δηλαδή μεταξύ Ιουλίου 2023 – Ιουλίου 2024, δεν θα οδηγήσουν σε δημοσιοποίηση του ονόματος εκείνου που τις δημιούργησε.
 
Αντίθετα, οι κύριες οφειλές προς την ΑΑΔΕ ή τον ΕΦΚΑ, οι οποίες ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ και είναι σε καθυστέρηση πάνω από τους τελευταίους 12 μήνες, δηλαδή στο διάστημα πριν από τον Ιούλιο του 2023, θα δημοσιοποιηθούν.
 
 
Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app