// //]]>
Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Σχόλια - Αναλύσεις

Οι συνεπείς δεν μπαίνουν στη νέα ρύθμιση για τα χρέη στο δημόσιο
Όσοι έχουν ενταχθεί σε παλαιότερη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν στη νέα

16 Απρ 2013 - 20:12

Picture 0 for Οι συνεπείς δεν μπαίνουν στη νέα ρύθμιση για τα χρέη στο δημόσιο

Οι οφειλέτες του δημοσίου που έχουν ενταχθεί ήδη σε κάποια παλαιότερη ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών τους δεν θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τη νέα ρύθμιση, με τις 48 δόσεις.

Το παραπάνω αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξής Τύπου του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά, ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, Χ.Θεοχάρης,  τόνισε πως «όσοι έχουν μια ρύθμιση και μπορούν να συνεχίσουν να την εξυπηρετούν, δεν έχουν κανένα λόγο να μπουν από τη μια ρύθμιση στην επόμενη», ενώ διευκρινίζοντας σημείωσε πως «απ’ τη στιγμή που ξεκινάμε τις διαδικασίες της νέας ρύθμισης και θεσμοθετείται, δε θα υπάρχει δυνατότητα ν’ αλλάζουμε από τη μια διαδικασία στην επόμενη».

Όπως ανέφερε το οικονομικό επιτελείο, το όριο για την άσκηση ποινικής δίωξης για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο αναμένεται να ανέλθει στις 10.000 ευρώ από τις 5.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app