// //]]>
Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Πρακτικός Οδηγός

Αντί για πρόστιμο... υποχρεωτική πρόσληψη για ανασφάλιστους
Σε υποχρεωτική πρόσληψη του αδήλωτου εργαζόμενου, αντί των προστίμου (10.500 ευρώ) θα υποχρεώνονται οι εργοδότες εάν εντοπιστούν η καταγγελθούν να απασχολούν αδήλωτο στο ΙΚΑ προσωπικό.

18 Ιαν 2016 - 10:21

Picture 0 for Αντί για πρόστιμο... υποχρεωτική πρόσληψη για ανασφάλιστους

Σε υποχρεωτική πρόσληψη του αδήλωτου εργαζόμενου, αντί των προστίμου (10.500 ευρώ) θα υποχρεώνονται οι εργοδότες εάν εντοπιστούν η καταγγελθούν να απασχολούν αδήλωτο στο ΙΚΑ προσωπικό.

 

Ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι εξετάζεται να δοθεί κίνητρο σε ανασφάλιστους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τους εργοδότες τους στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της «μαύρης» εργασίας στην αγορά. 

 

Οι εργοδότες, είπε ο κ. Κατρούγκαλος, είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν ακόμη και με SMS τις προσλήψεις που κάνουν στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

​

Σκεφτόμαστε,συμπλήρωσε, «να αντικατασταθεί η επιβολή προστίμου στους εργοδότες για αδήλωτους εργαζόμενους με την υποχρέωσή τους να προσλαμβάνουν τους ανασφάλιστους με επίσημη σύμβαση. Με τον τρόπο αυτό ο αδήλωτος εργαζόμενος θα έχει κάθε λόγο να καταγγείλει ότι απασχολείται ανασφάλιστος καθώς θα γνωρίζει ότι ο εργοδότης του θα υποχρεωθεί να τον προσλάβει με πλήρη σύμβαση».

 

Newpost.gr

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app