
Την ώρα που το υπουργείο Oικονομικών επιβάλει βαριά πρόστιμα ακόμη και για μια ημέρα καθυστέρησης εκπλήρωσης κάποιας φορολογικής υποχρέωσης, οι υπηρεσίες του καθυστερούν για διάστημα που ξεπερνά τα 3,5 χρόνια, την επιστροφή ΦΠΑ στερώντας πολύτιμη ρευστότητα συνολικού ύψους 918 εκατ. ευρώ από την πραγματική οικονομία.
Στην Α Δ.Ο.Υ. Πειραιά, εκκρεμούν 78 αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ συνολικού ύψους 2,82 εκατ. ευρώ για περισσότερο από 491 ημέρες.
Στην Α Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, εκκρεμούν 11 αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ περίπου 890.000 ευρώ για 552 ημέρες.
Στην Δ.Ο.Υ. Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, εκκρεμούν 121 αιτήσεις επιστροφής για ΦΠΑ συνολικού ύψους 11,5 εκατ. ευρώ για περισσότερο από 483 ημέρες.
Μεγάλες καθυστερήσεις καταγράφονται σε μικρότερες περιφερειακές Δ.Ο.Υ., οι οποίες συνδέονται με συγκεκριμένες εξαγωγικές δραστηριότητες.
Στην Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας, εκκρεμούν 78 αιτήσεις για συνολική επιστροφή ΦΠΑ ύψους 4,9 εκατ. ευρώ για περισσότερο από 457 μέρες.
Στην Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς, εκκρεμούν 60 αιτήσεις επιστροφής για ΦΠΑ συνολικού ύψους 12,5 εκατ. ευρώ για περισσότερο 453 ημέρες.
Στην Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας, εκκρεμούν 64 αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ συνολικού ύψους 6,55 εκατ. ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο από 413 ημέρες.
Στην Δ.Ο.Υ. Πύργου εκκρεμούν 201 αιτήσεις για ΦΠΑ συνολικού ύψους 10,5 εκατ. ευρώ για περισσότερο από 353 ημέρες.
Στην Δ.Ο.Υ. Ξάνθης, εκκρεμούν 18 αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ συνολικού ύψους 1,1 εκατ. ευρώ για 518 ημέρες.
Οι μικρότερες καθυστερήσεις που καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών δεν υπολείπονται των τεσσάρων μηνών και αφορούν μικρές εφορίες με μικρό αριθμό υπο-εξέταση υποθέσεων.
Συνολικά, το δημόσιο με το εμπόδιο των ελέγχων που θα πρέπει, με βάση το νόμο, να προηγούνται πριν την επιστροφή παρακράτησης από την πραγματική οικονομία, ρευστότητα 918 εκατ. ευρώ, ενώ οι έλεγχοι και η επιστροφή των αιτήσεων επιστροφής θα έπρεπε να ολοκληρώνεται σε 2 μήνες.
Το χειρότερο είναι ότι το ποσό αυτό δεν εμφανίζεται στα ληξιπρόθεσμα του δημοσίου προς τους ιδιώτες, αφού επίσημα οι επιστροφές αυτές δεν έχουν γίνει δεκτές από το Ελληνικό Δημόσιο.
Δε βρέθηκαν σχόλια
Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε