// //]]>
Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Επίκαιρα Θέματα

Κατώτατος μισθός: Προς νέα αύξηση 6% – Πότε θα εφαρμοστεί
Μέτρα θωράκισης έναντι της ακρίβειας

13 Ιαν 2022 - 19:23

Picture 0 for Κατώτατος μισθός: Προς νέα αύξηση 6% – Πότε θα εφαρμοστεί

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ μικτά από την 1η Ιουλίου 2022, αναμένεται να ανακοινώσει απόψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των πιέσεων στο πορτοφόλι των καταναλωτών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πρόκειται να περιγράψει σε τηλεοπτική συνέντευξη, η οποία θα μεταδοθεί απόψε, το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της νέας αύξησης, η οποία θα είναι ύψος 6%. 

 

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2022 ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 2% και διαμορφώθηκε στα 663 ευρώ μικτά.  

Με βάση τον σχετικό νόμο, οι προβλεπόμενες ενέργειες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού ξεκινούν κάθε χρόνο στα τέλη Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονται εντός 4μήνου.  

 

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προανήγγειλε την παραπάνω αύξηση, τονίζοντας τα εξής: 

«Θα πάμε σε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022. Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει πολύ συγκεκριμένα τη διαδικασία της αύξησης αυτής. Παίρνουμε μέτρα για τη σωστή λειτουργία της αγοράς, έτσι ώστε ο καταναλωτής να έχει επιλογές. Με την πολιτική μας δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο απέναντι σ’ αυτό το κύμα ανατιμήσεων και, ταυτόχρονα, δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο ούτε τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ούτε την αναπτυξιακή της διάσταση». 

Σήμερα στο μεταξύ, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι ο ετήσιος πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 5,1% το Δεκέμβριο του 2021, αυξάνοντας την πίεση στο πορτοφόλι των νοικοκυριών και περιορίζοντας την καταναλωτική τους δύναμη. 

 
Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app