// //]]>
Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Επίκαιρα Θέματα

Καλάθι Χριστουγέννων: Ανέκρουσε πρύμναν το ΥΠΑΝ - Μένουν εκτός τελικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες
Η νέα ανακοίνωση του υπουργείου

04 Δεκ 2023 - 14:25

Picture 0 for Καλάθι Χριστουγέννων: Ανέκρουσε πρύμναν το ΥΠΑΝ - Μένουν εκτός τελικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες
Εκτός Καλαθιού των Χριστουγέννων θα είναι τελικά τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο λίγη ώρα νωρίτερα είχε ενημερώσει ότι τα δύο παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα για το εορταστικό «καλάθι». 
 
Φαίνεται πως όπως και πέρυσι έτσι και φέτος υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από ζαχαροπλαστεία και συνοικιακά καταστήματα, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί από την πλευρά του υπουργείου αν προέκυψαν άλλου είδους ζητήματα.
 
Η νέα ανακοίνωση του υπουργείου:
 
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, με εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΕΣΕ), υπό τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Αριστοτέλη Παντελιάδη, τον Γενικό Γραμματέα, Κώστα Μαυροειδή και τον Γενικό Διευθυντή, Απόστολο Πεταλά.
 
Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία ήταν η δεύτερη σε διάστημα μιας εβδομάδας, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί - όπως και πέρυσι - το «Καλάθι των Χριστουγέννων», από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνει έξι διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων, τα οποία είναι βασικά για το εορταστικό τραπέζι.
 
Συγκεκριμένα, στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» θα περιέχονται τα εξής προϊόντα:
 
Αρνί
Κατσίκι
Γαλοπούλα
Τσουρέκι
Βασιλόπιτα
Σοκολάτα
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης: «Για ακόμα μια φορά είχαμε μια πολύ ουσιαστική συνάντηση με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ και από κοινού αποφασίσαμε ποια προϊόντα θα ενταχθούν στο φετινό “Καλάθι των Χριστουγέννων”, το οποίο θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 3 Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνονται βασικές κατηγορίες τροφίμων για κάθε νοικοκυριό. Αυτές τις άγιες ημέρες, θέλουμε κάθε σπιτικό να καταφέρει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα προϊόντα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι του σε χαμηλές τιμές και αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που καταφέρνουμε και το υλοποιούμε».
 
 
Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app