Με εντολή Βρούτση εντατικοί έλεγχοι ΣΕΠΕ στις τουριστικές περιοχές

Γράφει ο συν-Εργατικός του forologikanea.gr

24 Μαι 2013 - 10:20

Picture 0 for Με εντολή Βρούτση εντατικοί έλεγχοι ΣΕΠΕ στις τουριστικές περιοχές

 

Με στόχο τον δραστικό περιορισμό της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας στον τουριστικό κλάδο, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, έδωσε εντολή στον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ Μιχάλη Κανδαράκη να ξεκινήσουν άμεσα, εντατικοί έλεγχοι.
 
Οι έλεγχοι που θα εκτείνονται στο σύνολο των τουριστικών περιοχών και θα αφορούν σε όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, θα διενεργούνται κατά την διάρκεια όλης της καλοκαιρινής περιόδου.
 
Σύμφωνα με τον νόμο 4144/2013 που ψηφίστηκε πρόσφατα, στο ελεγκτικό έργο του ΣΕΠΕ μπορεί να βοηθήσει και η υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ώστε με συντονισμένες προσπάθειες και στενή συνεργασία να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα του όλου εγχειρήματος.
 
Συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας δήλωσε:
 
«Η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και η νομιμότητα στην αγορά εργασίας αποτελούν βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας. Ας καταλάβουν όλοι ότι φαινόμενα αδήλωτης εργασίας και εισφοροδιαφυγής δεν συνιστούν μία τυπική παράβαση, αλλά κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα. Και ως τέτοια θα αντιμετωπίζονται.
Την στιγμή που καταβάλλονται τεράστιες θυσίες από όλους μας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, συμπεριφορές ανομίας υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική και την εθνική προσπάθεια.
Κανείς δεν δικαιούται ούτε νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την κρίση για τέτοιες συμπεριφορές. Ειδικά σε αυτή την περίοδο όπου αναμένεται πολύ σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος, που θα συμβάλει στη τόνωση της οικονομίας και συνεπώς στην αύξηση των θέσεων εργασίας, φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβούν.
Νομιμότητα στην εργασία και ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες είναι έννοιες αλληλένδετες και συνιστούν ζήτημα εθνικής σημασίας.
Πρέπει όλοι να το καταλάβουν και να συμβάλουν».