Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα νομικά πρόσωπα

Ποιους αφορά και ποιες είναι οι εξαιρέσεις - Αναλυτικά όσα πρέπει να ξέρετε για τις δηλώσεις νομικών προσώπων

01 Ιουν 2021 - 09:18

Picture 0 for Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα νομικά πρόσωπα

Άνοιξε χθες  Δευτέρα 31 Μαΐου η πλατφόρμα για υποβολή δηλώσεων Ε3 Νομικών Προσώπων . Η υποβολή του Ε3 είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο προσωρινό μέτρο ενίσχυσης επιδότησης πάγιων δαπανών σε πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις.

 

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ η δήλωση φορολογίας εισοδήματος υποβάλλεται μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έκτου μήνα, από το τέλος του φορολογικού έτους. Παράλληλα, όλα τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες όπως ορίζονται στο άρθρο 45 του ν.4172/2013, έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας, ηλεκτρονικά για όλα τα εισοδήματα τους.

 

Πότε λήγει η προθεσμία για δηλώσεις

 

Η δήλωση φορολογίας εισοδήματος υποβάλλεται μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έκτου μήνα, από το τέλος του φορολογικού έτους (άρθρο 68 παρ. 2 του ν.4172/2013). Επομένως για το φορολογικό έτος από 01/01/2019 έως 31/12/2019 η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης είναι η 30/06/2020.

 

Ποιες είναι οι εξαιρέσεις:

 

  • Σε περίπτωση διακοπής εργασιών, η δήλωση υποβάλλεται μέσα σε ένα μήνα από τη διακοπή

 

  • Σε περίπτωση εκκαθάρισης επιχείρησης:

 

α) Για την περίοδο από την αρχή του φορολογικού έτους μέχρι την προηγούμενη ημέρα από την έναρξη της εκκαθάρισης, η δήλωση υποβάλλεται μέχρι το τέλος του 6ου μήνα από την έναρξη της εκκαθάρισης.

 

β) Σε περίπτωση παράτασης της εκκαθάρισης πέραν του έτους (πέραν των 12 μηνών), υποβάλλεται προσωρινή δήλωση για τα εισοδήματα κάθε έτους, μέσα σε 1 (ένα) μήνα από τη λήξη του, επιφυλασσομένης της υποβολής οριστικής δήλωσης συγχρόνως με τη λήξη της εκκαθάρισης.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΑΑΔΕ συνιστά προσοχή, καθώς εάν  έχετε αποθηκεύσει προσωρινά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων στην προηγούμενη έκδοση των εντύπων απαιτείται η διαγραφή της προσωρινά αποθηκευμένης δήλωσης και στη συνέχεια να προχωρήσετε σε νέα υποβολή.

 

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ [1] ερωταπαντήσεις σχετικά με τη δήλωση νομικών προσώπων

 

newmoney.gr



 
Σύνδεσμοι
  1. https://forologikanea.gr/https://www.newmoney.gr/wp-content/uploads/2021/05/%CE%953.pdf