// //]]>
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Πρακτικός Οδηγός

Ικανοποίηση στον ΕΦΚΑ για την εισπραξιμότητα των εισφορών Ιανουαρίου
Καθ’ όλη την προηγούμενη χρονιά, η εισπραξιμότητα των εισφορών σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ κινήθηκε ακόμη και κάτω από το 50%.

05 Απρ 2017 - 09:33

Picture 0 for Ικανοποίηση στον ΕΦΚΑ για την εισπραξιμότητα των εισφορών Ιανουαρίου

Εντός στόχου παραμένει η εισπραξιμότητα των εσόδων του ΕΦΚΑ σύμφωνα με τη διοίκηση του Ταμείου, καθώς από την επεξεργασία των πληρωμών προκύπτει ότι για τον μήνα Ιανουάριο και μόνο για τους μη μισθωτούς ανήλθε στο 64%.

 

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη την προηγούμενη χρονιά, η εισπραξιμότητα των εισφορών σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ κινήθηκε ακόμη και κάτω από το 50%.



Αναλυτικά, μετά την αισιοδοξία της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για το ταμειακό πλεόνασμα του ΕΦΚΑ έρχεται και η διοίκηση του Ταμείου να χαρακτηρίσει ως ιδιαίτερα θετικό, για την πρώτη περίοδο λειτουργίας του, το γεγονός ότι για τον πρώτο μήνα έχουν εισπραχθεί από εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών ποσά της τάξης των 160 εκατ. ευρώ.

 

Η διοίκηση του υπερταμείου θεωρεί ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό για την πρώτη περίοδο λειτουργίας του ΕΦΚΑ και εύλογα επιτρέπει αισιόδοξες εκτιμήσεις, ενώ εκφράζει την εκτίμηση ότι η διαρκής προσπάθεια των εργαζομένων για επίσπευση των διαδικασιών και επίλυση των θεμάτων που ανακύπτουν σε συνδυασμό με την ανταπόκριση των ασφαλισμένων εγγυώνται την περαιτέρω βελτίωση της εισπραξιμότητας.



Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ασφαλή στοιχεία της «Κ», αναφορικά με τις εισφορές μη μισθωτών για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, έως τις 31 Μαρτίου 2017 είχαν εισπραχθεί 263 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 504 εκατ. ευρώ.

 

Μάλιστα, στελέχη του ΕΦΚΑ εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες, που θα ενημερωθούν οι αγρότες οι οποίοι έχουν συνηθίσει να λαμβάνουν ειδοποιητήρια προκειμένου να καταβάλλουν εισφορές, τα έσοδα θα αυξηθούν.

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app