// //]]>
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018
logo
Φορολογική Βιβλιοθήκη

Πρακτικός Οδηγός

Αυτόφωρο για τη μη έγκαιρη καταβολή του Δώρου Πάσχα
Μέχρι τη Μ. Τετάρτη, 12 Απριλίου, υποχρεούνται οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα να καταβάλουν το δώρο Πάσχα

05 Απρ 2017 - 10:27

Picture 0 for Αυτόφωρο για τη μη έγκαιρη καταβολή του Δώρου Πάσχα

Μέχρι τη Μ. Τετάρτη, 12 Απριλίου, υποχρεούνται οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα να καταβάλουν το δώρο Πάσχα που αντιστοιχεί σε μισό μηνιαίο μισθό για όσους αμείβονται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβονται με ημερομίσθιο, εφόσον απασχολήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου, ανακοίνωσε το Κέντρο Πληροφόρησης της ΓΣΕΕ υπογραμμίζοντας ότι το δώρο δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά, μόνο σε χρήμα.

 

Με βάση τη νομοθεσία σε περίπτωση που η σχέση εργασίας είχε μικρότερη διάρκεια, καταβάλλεται αναλογία δώρου, 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο για κάθε 8 ημερολογιακές ημέρες, διάρκειας της σχέσης εργασίας και ανάλογο κλάσμα εφόσον η εργασιακή σχέση ήταν κάτω από 8 ημέρες.

 

Η καθυστέρηση καταβολής του δώρου επισύρει ποινικές κυρώσεις, με αυτόφωρη διαδικασία, κατόπιν μηνύσεως των υπαλλήλων ή της Επιθεώρησης Εργασίας ή της αστυνομικής αρχής ή της επαγγελματικής οργάνωσης των εργαζομένων.

 

Οι κυρώσεις που προβλέπονται είναι φυλάκιση μέχρι 6 μήνες και χρηματική ποινή της οποίας το ύψος δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού.

 

IMERISIA.GR

 

Δε βρέθηκαν σχόλια

Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο μόνο αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Newsletter
Newsletter
   
Έκδοση για Ε9 - Για παραγγελίες πατήστε εδώ
Β.Καράογλου Α.Ε.
Ισολογισμός
Φορολογικά Εργαλεία
Ημερολόγιο
facebook logo
twitter logo
iphone app